Bateria virtual

què es
Estalvia amb l'energia que produeixes

Bateria virtual

Com funciona?

En primer lloc has de saber que es tracta dels teus kWh excedentaris que per normativa no et pots arribar a compensar. Només pots compensar amb autoconsum l’equivalent del cost d’energia dels kWh consumits de la xarxa, la resta, en cas d’haver-hi excedents d’energia autogenerada amb les teues plaques, i segons el RD244/2019, no es pot compensar.

 

Amb la nostra bateria virtual converteixes en euros al final de mes tota la teua energia no compensada i pots usar-los per abaratir les teues pròperes factures tant en el terme d’energia com de potència, a més del lloguer de comptador i impost elèctric; amb la qual pots arribar a aconseguir que la teua factura ascendisca a 0€. A més tu decideixes com els gastes configurant el teu servei de forma personalitza amb bateria única o múltiple.

Hauràs de repartir el saldo entre els teus subministraments

Si tens més d’un contracte de subministrament amb Seneo al teu nom podràs repartir l’excedent entre tots o part d’ells, sempre que s’haja generat saldo.

En la meua bateria virtual hi ha kwh o euros?

Convertim els teus kWh no compensats en saldo valorat en euros

Quina diferència existeix entre una bateria física i una virtual?

La bateria física acumula kWh per a posteriorment utilitzar-los. En canvi, la bateria virtual acumula saldo en euros amb els quals compensar l’import final de la factura.

Si no gaste el saldo del meu moneder transcorreguts uns mesos aquest caduca?

No. El valor estarà disponible per a compensar les teues futures factures sense limitació temporal i únicament es perdrà el valor acumulat si dones de baixa tots els teus contractes vinculats a la bateria virtual.

Quant costa el servei? Hi ha alguna comissió de gestió?

El servei no comporta cap sobrecost addicional.

La meua instal·lació no la va fer Seneo. Puc contractar la bateria virtual amb vosaltres?

Per descomptat que sí, només hauràs de contractar el teu subministrament elèctric amb Seneo i automàticament disposaràs del servei de manera gratuïta.

Què he de fer per activar el servei?

Si ja eres soci de Seneo i tens una instal·lació d’autoconsum hauràs de sol·licitar-ho i t’ho activarem. Per als contractes de nova alta o portabilitat se’ls activa per defecte la bateria virtual amb el contracte de subministrament.

Puc donar de baixa un contracte i mantindre uns altres en la bateria virtual?

Sí, sempre que el subministrament donat de baixa no siga el de l’habitatge on està allotjada la instal·lació d’autoconsum.

Puc incloure en la meua bateria virtual contractes d'un altre titular?

No, la cessió dels teus excedents a un tercer suposaria una donació en termes legals i això té implicacions fiscals. Però sí que es pot fer canviant la titularitat d’aquest.

És possible associar la meua bateria virtual al subministrament d'un habitatge llogat?

Sí, sempre que sigues el titular del contracte de subministrament elèctric de l’habitatge i aquest estiga subministrat per la nostra comercialitzadora.

Puc vincular a la bateria virtual de Seneo un contracte de subministrament subscrit amb una altra companyia?

No, la gestió només és possible entre subministraments facilitats per Seneo que compartisquen titularitat.

Una vegada feta la portabilitat del meu contracte de subministrament, quant es tarda en carregar en la bateria virtual els excedents generats?

Al tancament de la factura es calcula el número de kWh de la compensació simplificada fins a cobrir com a màxim el terme d’energia (consum). Tot el que hages produït per damunt, si no tens activat el servei de bateria virtual, no podràs compensar-lo. Per tant, per a poder generar saldo en la teua bateria virtual has d’haver activat el servei i, per tant, el mecanisme de conversió en euros per als teus excedents no compensats.

Tinc més d'un subministrament amb panells solars puc donar-los d'alta en la mateixa bateria virtual?

Sí, de fet no és possible que un mateix titular tinga més d’una bateria virtual. Aquesta bateria es carregarà amb els excedents no compensats de tots els contractes i repartirà el saldo entre tots els subministraments vinculats a la bateria que determine el client, tinguen o no aquests subministraments vinculada una instal·lació d’autoconsum.